dimecres, 21 d’abril del 2010

Activitat 63: Text 1 de Kant

1- Idees principals:

El text anterior de kant ens parla sobre la seva teoria del coneixement, el filòsof en el seu període crític o de maduresa es representat per les tres crítiques: raó pura, raó pràctica i judici, que es on va dur a terme la síntesí entre racionalisme-empirisme i realisme-idealisme. La seva teoria del coneixement apareix en la crítica de la raó pura.

2- Posa títol:

Estètica i lògica transcendental

3- Comentari:

Tal i com he dit abans aquest text de Kant tracta sobre la seva teoria del coneixement, la qual es basa en la crítica de la raó pura. Segons el seu pensament el objectes seràn els que hauràn d’adaptar-se al coneixement del subjecte i aquest serà el centre del coneixement. A diferència d’Aristòtil que aquest deia que els nostres coneixements han estat dirigits pels objectes.
El nostre saber comença amb l’experiència pero no s’origina tot ell en aquesta sinó que s’inicia amb les impressions. Les impressions quan el subjecte les capta reben una determinada forma que són a temps i espai, per tent intuicions a priori . Els dos elements del coneixement humà són: Alló que rebem a travès de les impresions ( element a posteriori) i allò que produim a travès de la facultat de coneixement (element a priori).