dimecres, 14 d’octubre del 2009

Activitat 39: Resum: Un altre manera d’entendre els sofistes

Conceptes expressats pels sofistes:

Naturalesa: Es desenvolupa des de si mateixa i per a si mateixa, es independent de la voluntat humana. La naturaleesa té els seus propis ritmes i les seves pròpies lleis.

Llei: Prescripcions dels homes per organitzar la vida col•lectiva i depèn de les opinions, per aconseguir l’euilibri i l’harmonia, com peer exemple es la justícia.

Tècnica: Art de modificar o reproduir quelcom real, són productes inventats i produits per l’home i depenen de les necessitats de l’home juntament amb la seva interpretació o ideologia.

Ciutat: Es un espai abstracte on es tendeixen les relacions dels éssers humans que conviuen en aquest espai físic.

Llenguatge, raó i pensament: Hi ha molta importancia en la comunicació entre els homes. Són valors que cal discutir i reconstruir a través del diàleg i l’opinió, no obstant això el “lógos” és una realitat inaprehensible com a tal realitat.

Educació: Es una qüestió de llenguantge a través del qual mitjançant la comunicació entre els homes podem arribar al centre mateix de la seva vida.

Veritat: Es el manament de qualsevol autoritat, però amb els sofistes forma part de les estructures del llenguatge i es manifesta en la forma que l’utilitzem.