dimarts, 29 de setembre del 2009

Activitat 36: Comentari de text: Pàrmenides

1-Idees principals:

Els fragments anteriors ens parlen de la teoria de Pàrmenides que són dues tesis: La via de la veritat i la de l’opinió. La de la veritat tracta de que nosaltres els homes ens pensem que hi ha coses que segons nosaltres són certes pero en realitat no ho són i això té a veure amb la opinió ya que depenent del que opinem pensarem que una cosa es certa o no.

2-Posa títol:

La teoria de Pèrmenides

3-Comentari:

Com he dit abans els textos anteriors ens parlen de la teoria de Pàrmenides que consta de dues tesis: La de la veritat que es aquella que considerem com a certa pero això no vol dir que hosigui. Pàrmenides deia que no existeix la veritat absoluta ni la veritat universal. I l’altre tesis qu tracta de l’opinió que es a través d’aquesta amb la que considerem si son o no certes les coses.
Tracta molt el tema de l’opinió el segon i el tercer fragment a que diu que cadascú pot i pensa el que vol i segons el que pensa arriba a la conclusió de que el que pensa es veritat, pero encara que el que tu pensis que es veritat un altre pensi totalment el contrari no vol dir que només un dels dos tingui raó ya que tots dos tenen raó segons ells. També ens exlica en un altre fragment ens explica que l’opinio a vegades ens dona una informació que no es cert i això crea una confusió ya que pots creure que es veritat pero en realitat t’estan enganyant.