dimecres, 23 de setembre del 2009

Activitat 35: Comentari de text: Heràclit d'Efes

1- Idees principals:

Els 4 fragments anteriors ens parlen de la forma de ser dels homes, el primer text ens mostra la idea de que els homes som ignorants, el segon i el quart ens parlen de la lluita de contraris i el tercer ens parla de la veritat, ens diu que no coneixem o no sabem quina es la veritat absoluta.

2- Posa títol:

La teoria d’Heràclit

3- Comentari:

Els fragments anteriors ens parlen una mica sobre la lluita de contraris, es a dir que ens esta parlan de la teoria d’Heràclit. Com ya sabem la teoria d’Heràclit s’anomena lluita de contraris perquè ell ens explica que totes les coses tenen el seu contrari com per exemple: A es no A. I per tant per poder arribar a una realitat han de lluitar entre si. Això seria el que ens explica o mostra en el segon i quart fragment. El fet de que les coses hagin de lluitar amb el seu contrari no vol dir que sigui una lluita dolenta, es a dir que tingui un fi negatiu ya que en els fragments ens explica que també poden posar-se en harmonia.

I per acabar el primer i l’últim fragment ens parla una mica sobre la “veritat” ya que el que ens estan dien es que el homes som inexperts, es a dir que tenim un cert desconeixement de les coses, tot i que pensem que es d’una manera en realitat no es així i continuem pensant malament encara i que ens expliquin la realitat.