dimarts, 16 de març del 2010

Activitat 57: Investigació sobre l’enteniment humà: Impressions i idees

1- Idees principals:

En aquest text el filòsof Hume distingeix entre dos tipus de filosofia criticant el seu mal ús. La primera que és la filosofia fàcil, que és la que considera que l’home actua influit per els seus sentiments, i l’altre filososia es l’abstracta que considera l’home com un ésser racional.
En aquest cas, en el text parla de la filosofia abstracta i fa una clara distinció entre les idees i les impressions. Aquestes han de ser classificades sota un terme i les idees són percepcions.

2- Posa títol:

Tipus de percepcions

3- Comentari:

Hume Basa la seva filosofia en l’enteniment. En el text distingeix dos tipus de filosofia, la fàcil que és la que ens diu que l’ésser humà actua influit per el sentiment i el gust, per tant és una filosofia fàcil a la que pot arribar tothom i l’altre tipus es la filosofia abstracta, que es la que es basa en l’enteniment i afirma que l’esser humà es racional. En el text també ens parla sobre la seva teoria del coneixement i torna a fer una distinció entre les idees i les impressions. Hume ens diu que les impresions són classificades sota un terme, i amb aquest podem atreure o entendre les nostres percepcions mes vives, ens les creiem més, ya que entren amb molta força perque són les primeres impressions que obtenim de les coses particulars. En canci, les idees siu Hume que són copies de les impressions. En definitiva, el que Hume ens vol dir és que tot prové de sensacions que poden ser tan externes com internes.