dimarts, 19 de gener del 2010

Activitat 50: El temps va ser creat amb el món

1- Idees principals:

En el text anterior ens parla del tems, del temps envers Déu. Ens explica que Déu és etern i atemporal, és a dir, que per a ell, per a Déu el temps no existeix, el temps no passa, és a dir, que per a ell totes les coses que han succeït, succeeixen, i succeiran per a ell totes aquestes coses ell les veu com a present, no distingeix entre el passat, el present i el futur. Per tant Déu es el que va crear el temps juntament amb la creació del món, i això col dir que abans de la creació d’això el temps no existia.

2- Posa títol:

El temps no existeix per a Déu

3- Comentari:

Aquest text d’Agustí d’Hipona va dirigit o està fet per a Déu, ens parla del temps, de la creació d’aquest i de la atemporalitat de Déu. En el text ens explica la relació que hi ha entra la creació i el temps. Ens diu que quan el mon encara no existia el temps tampoc, i que quan Déu va crear el mon juntament amb aquest va crear el temps. Per això ens diu que Déu es atemporal ja que ell existia abans de la creació del món i per tant de la creació del temps.
Amb tot això San Agustí creu que el temps no es etern ja que ha estat creat (es com una criatura que neix a partir de la creació de Déu). Aquesta teoria creacionista de la que ens parla el filòsof es contraria a la de l’evolució de Darwin, ja que el creacionisme ens diu que tot ha estat creat per Déu, la teoria de l’evolució explica que tots els essers venen de l’evolució d’altres especies anteriors.