dimarts, 14 d’octubre del 2008

Activitat 7: Comentari de text: L’objecte de la filosofia

1- Explica les idees principals del text:

Aquest text explica que la filosofia no es una teoria sino una activitat, un aclariment amb la qual es delimiten els pensaments.

2- Posa títol:

La filosofia es activitat

3- Quina seria la funció de la filosofia segons el text? Per que Wittgenstein afirma que la filosofia es una activitat? Comenta la frase subratllada (La filosofia ha d’aclarir i delimitar amb precisió els pensaments que d’un altre manera serien, per dir-ho així confusos i opacs)

Segons aquest text la funció que té la filosofia, bàsicament es aclarir i delimitar els pensaments que d’un altre manera serien opacs i confusos, wittgenstein afirma que es una activitat perquè la filosofia realitza la funció d’aclarir i determinar i la frase subratllada vol dir que sense l’activitat que realitza la filosofia no es podria arribar a delimitar bé els nostres pensaments.

4- Quin mètode està defensant l’autor? Compara’l amb altres temes.

Jo crec que el mètode que defensa l’autor es el l’anaticolingüìstic ja que analitza el llenguatge i intenta aclarir-ho ja que tots els problemes filosòfics creen confusions no com fa el mètode hermenèutic que tracta de comprendre el sentit dels textos o com l’empiricoracional que intenta esbrinar l’origen del saber.